vineri, 21 ianuarie 2011

Măsurarea ingredientelor după sistemul englez (3)

- partea a treia -


Alte echivalări ale sistemului englez de cântărire a ingredientelor
  • Nu confundaţi uncia (oz. ounce) cu uncia lichidă (fluid ounce, fl. oz). Prima măsoară greutatea cea de-a doua măsoară volumul.
  • A pinch of salt = o priză de sare adică atâta cât puteţi lua cu cele două degete de la mână, sau un vârf de cuţit de sare;
  • A pinch e mai mic decât un dash. Dar de obicei aceşti termeni se referă la sare şi piper, iar aceste condimente le adăugaţi după gustul vostru.
  • Untul sau margarina (in stick form) Pe ambalajul lor e marcată cantitatea în tablespoons şi cups.. Trebuie doar să tăiaţi în funcţie de acele semne. Urmăriţi tabelul de mai jos pentru a găsi echivalentul.
  • O jumătate de pachet de unt (one half stick butter) = 4 tablespoons = ¼ cup + 1 tablespoon (1/8 parte dintr-un pachet) = 3 teaspooons

<><><><><><><><><><><><><></></> </></></></></></></></></></></>

UNTUL


1T.
1 stick
14 g
4 uncii = 113 g
1 tablespoon
8 tablespoons
½ cup
4 sticks
16 ounces = 452 g
32 tablespoons
2 cups


LĂMÂIA


1 lămâie
1-3 tablespoons suc
1- 1½  teaspoons coajă rasă



4 lămâi mari
1 cup suc
¼ cup coajă rasă



CIOCOLATA


1 ounce
¼ cup ciocolată rasă
40 g


6 ounces chips
1 cup chips
160 g


Cacao pudră
1 cup
115 grame



SMÂNTÂNA, FRIŞCA


Half and half
½ lapte ½ frişcă
10,5 până la 18 % grăsime


Light cream

18 % grăsime


Light whipping cream

26-30 % grăsime


Heavy cream
whipping cream (frişca)
36 % sau mai multă grăsime


Double cream
extra-thick double cream,
Clotted or Devonshire
42 % grăsime




Şi un tabel cu transformarea gradelor Farenheit în Celsius. :)
Farenheit
Celsius
275º F
140º C
300º F
150º C
325º F
165º C
350º F
180º C
375º F
190º C
400º F
200º C
425º F
220º C
450º F
230º C
475º F
240º C

Dacă aveţi nelămuriri sau sugestii postaţi un comentariu. :)

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu